Ingyenes távoktatási program

A Duelbox segít felszámolni a távolságot és hatékonyan átadni a tudást, mindeközben képes nevetést csalni a diákok arcára, hogy könnyebben teljenek ezek a hetek. Ezért úgy döntöttünk, hogy a platform prémium funkcióit világméretekben ingyenesen megnyitjuk az oktatási intézmények előtt a koronavírus-járvány idejére.

A COVID-19 (koronavírus) kitörése az oktatási intézményeket sem kíméli, hiszen az ideiglenesen bezárt iskoláknak digitális távoktatást kell biztosítaniuk diákjaik számára. Ez nem kis kihívás sem intézményi, sem egyéni szinten: az iskoláknak biztosítaniuk kell, hogy a diákok megfelelő szinten és tempóban haladjanak tovább a tananyaggal, a pedagógusoktól pedig erőteljesebb online és digitális jelenlétet követel meg. Ez viszont sok helyen és esetben még nem kidolgozott, bejáratott módszertan. Számos online lehetőség van, de a legtöbb egy-egy területre fókuszált megoldást nyújt csak. Ezzel szember a Duelbox kínálatában több, mint egy tucat alkalmazást vethetnek be a tanárok. Csapatunk elkötelezett abban, hogy támogassa a tanárokat és oktatókat a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli távoktatás ideje alatt. Hiszünk abban, hogy nem lehetnek határok, hogy mikor és hol tanulnak a gyerekek. Ehhez megfelelő segítséget nyújtanak a Duelbox a most ingyenessé tett távoktatási eszközei!

A Duelbox az alábbi területeken tud segítséget nyújtani:

Élményszerűség: A Duelbox Prémium segítségével a tanárok és oktatók különböző kvízjátékokat, szójátékokat, szavazásokat, interaktív kérdésfeltevést, és más gamifikációs eszközöket vethetnek be, hogy a távoktatás élményszerű maradjon a diákok számára, és közel hozza őket egymáshoz.

Interakció: A diákok távolról okos eszközökkel: mobiltelefonról, laptopról vagy asztali számítógépről tudnak bekapcsolóni, ez segíti őket, hogy jól tudjanak haladni a tananyaggal, akkor is ha nem tudnak iskolába menni.

Ellenőrizhetőség: a tanár által készített kvíz, szavazás és egyéb játékok segítségével leszűrhető, hogy mennyire volt érthető a tananyag, hány diák nem válaszolt helyesen. Sőt, a Duelbox aktivitásai akár videokonferenciában is használhatók, így a pedagógus azonnali visszacsatolást kaphat egy-egy problémáról, bármit átbeszélhetővé, magyarázhatóvá tesz.

Rendszeres jelenlét: a rendszer segítségével az is ellenőrizhető, hogy mikor hányan jelentkeztek be, mindenki rendszeresen részt vesz-e az órákon és foglalkozásokon.